duminică, 25 ianuarie 2009

8. Ha Long Bay, Vietnam

        Calatorie de poveste intr-un loc de basm dintr-o tara de legenda

Pret: 60 euro (din Hanoi) -> 3 zile

Siguranta: 9

          Vietnamul e o tara cu renume. Din pacate, din cauza razboiului care a facut peste 3 milioane de victime. Chiar si acum multa lume considera Vietnamul un fel de Iraq. Total gresit! Astazi Vietnamul e la fel de sigur ca orice alta tara din Asia de Sud-Est si adevaratul pericol il reprezinta traficul infernal de pe strazile marilor orase. Si marile orase sunt mai ales doua: capitala Hanoi si Ho Chi Minh City (HCMC), fostul Saigon.

           Ha Long Bay e unul dintre cele mai frumoase locuri create de natura din lume. Si ce face natura nu va putea face omul niciodata. Un golf cu peste 3000 de insulite spectaculoase, un decor de basm.

           Odata ce ai ajuns in Vietnam, totul este extrem de ieftin, o excursie de doua zile la Ha Long Bay, cu plecare din Hanoi, costa 50 de dolari: transport, cazare si masa incluse. Se poate dormi pe vaporas sau pe insula Cat Ba, dupa cum doreste fiecare. In Hanoi sunt zeci de agentii la care poti negocia diverse tururi, sau o poti face direct de la hotelul la care esti cazat.

          Am vazut multe filme in care Ha Long Bay era folosit ca decor, dar am vazut si mai multe care speculau razboiul din Vietnam.

          In Vietnam se poate ajunge ieftin din Kuala Lumpur su Air Asia, sub 100 euro dus-intors. 

0 comentarii: