sâmbătă, 10 ianuarie 2009

23. New York

     New York, New York...

Pret:  650 euro -> 6 zile

Siguranta: 8            New York este orasul zgarie-norilor, al Statuii Libertatii si al turnurilor gemene doborate. Este un simbol al modernitatii! Pana si Bin Laden a recunoscut asta acum cativa ani. Este cel mai mare oras din Statele Unite, avand 8 milioane de locuitori, dar peste 18 milioane incluzand aria metropolitana. Este impartit in cinci zone: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens si Staten Island. Manhattan este centrul financiar al orasului si gazduieste sediile principalelor corporatii. Aici se pot intalni majoritatea zgarie-norilor, dar si Central Park. Ca o curiozitate, New York este singurul oras din Statele Unite in care mai mult de jumatate dintre locuitori nu detin masina (la nivel national procentul este de 8 %). Metroul este cel mai bun mijloc de transport, fiind foarte dezvoltat.
              Simbolul orasului ramane Statuia Libertatii. Construita din cupru, a reprezentat un cadou pentru Statele Unite din partea Frantei, ca simbol al prieteniei dintre cele doua natiuni. Pentru 12 $ se poate ajunge cu ferry, ce pleaca la fiecare 25 de minute din Battery Park. Alte atractii sunt Empire State Building, care se poate vizita pana la miezul noptii, locul pe care au fost construite turnurile gemene, Times Square, etc. De asemenea, multe muzee, galerii, parcuri.
           Luat cand trebuie, biletul de avion dus-intors din Europa costa in jur de 300 de euro. Recomand British Airways din Londra. Pana acolo se ajunge cu low cost cu sub 100 de euro.

1 comentarii:

Constantinescu George spunea...

New York si Frank Sinatra, combinatia ideala