duminică, 18 ianuarie 2009

15. Maroc

      Spiritul Maghrebului

Pret: 600 euro - 14 zile

Siguranta: 7

           Despre Maroc am mai scris atunci cand am fost acolo. E o tara senzationala! Daca vrei sa simti atmosfera lumii arabe, du-te in Maroc! E ieftin, turistic si simplu. Daca te saturi de monotonie, du-te un weekend in Marrakech! Asta daca iti place sa descoperi alte culturi si sa negociezi. Altfel te vei intoarce mai stresat decat ai plecat.

          Cel mai frumos e sa te cazezi la un hotel ieftin din medina unui oras, la etaj, si sa te trezeasca dimineata galagia negustorilor si a celor care cara niste carucioare umplute la maxim cu te miri ce; sa te duci la fereastra si sa admiri stradutele inguste, animate de multime.

           Cu ceva mai multi bani, dar nu exagerat, poti inchiria o masina si sa traversezi Muntii Atlas. Ouarzazate merita doua zile, iar de aici valea raului Draa si Desertul Sahara sunt aproape. Se pot lua excursii cu camila prin desert, iar noaptea  dormi cu Calea Lactee drept acoperis.

            In general transportul pana in Maroc costa in jur de 100 euro, dar in extrasezon apar de multe ori oferte chiar mai bune: acum cateva zile a fost o oferta cu 30 de euro. Da, din Romania, si da, dus-intors!

0 comentarii: