miercuri, 7 ianuarie 2009

26. Chichén Itzá, Mexic

      Misterele Civilizatiei Maya
Pret: 1200 euro - din Romania -> 14 zile (+ alte locatii din Mexic)
Siguranta: 5 (pt. Mexic), 8 (pt. Chichén Itzá)
       Chichén Itzá a fost cel mai mare oras al Civilizatiei Maya. Este cel mai vizitat loc din Mexic, patrimoniu al UNESCO si una dintre noile minuni ale lumii. A fost capitala Imperiului Mayas timp de mai bine de 1000 de ani. Situl este compus din mai multe cladiri: Piramida Kukulcan, Piaţa celor 1000 de coloane, Templul Curtii Ovale, Tempul Jaguarului, Tempul Razboiul-Templul Chichen Itza propriu zis, Observatorul, etc.
         Multi turisti aleg sa viziteze situl ca excursii de o zi, in special din Cancun, aflat la 150 km departare, dar este recomandata o perioada mai lunga de vizitare.
         Alte informatii: Nu este necesara viza. Permisul de conducere romanesc este recunoscut de autoritatile mexicane. Nu exista vaccinuri obligatorii, dar unele sunt recomandate. In Mexic fenomenul infractional este frecvent, cele mai raspandite sunt furturile, jafurile (adesea armate). Oricum, nu e ca in Johannesburg, unde intai va omoara si apoi va jefuiesc :)) Daca cineva vrea sa va jefuiasca, fiti buni si dati-i ce cere, ca daca nu oricum isi ia singur, da' dupa ce va impusca.

2 comentarii:

Octavian-Andrei Brezean spunea...

felicitari pentru blog, este o sursa f buna pentru a afla locuri noi, interesante!

spor in continuare si un an cat mai bun!

Sabau Ioana spunea...

Cultura azteca!