luni, 19 ianuarie 2009

14. Petra, Iordania

        Minunea din Orient

Pret: 500 euro -> 7 zile

Siguranta: 9

                  Petra este o minune a lumii, un oras sapat in piatra. A fost capitala nabatienilor, despre care se spune ca stiau "arta" de a scoate apa de la mari adancimi, si astfel si-au permis sa construiasca orase in desert. Nu se stie clar cand a fost construita aceasta cetate care a fost adusa in atentia lumii occidentale in 1812, cand a fost descoperita de un explorator elvetian care a descris-o drept "un oras roz, la fel de batran ca si timpul". Cert este ca ea exista si pe vremea romanilor, si se spune ca este mentionata si in Biblie, dar sub numele de Sela. Cetatea sapata in piatra a devenit o atractie turistica inca din Evul Mediu, cand conducatorii din jur o vizitau, impresionati de frumusetea ei.

              Acum este una dintre cele sapte noi minuni ale lumii si primeste foarte multi turisti. Moneda nationala este dinarul iordanian: 1 JD= 1.41 USD. Pentru Petra taxa de intrare este de 21 JD pe o zi, 26 pe doua zile, sau 30 pe trei zile. Cazarea e ieftina, la fel si transportul din Amman. Iordania e o tara foarte frumoasa, Petra e doar cireasa de pe tort. Aqaba, Amman sau desertul Wadi Rum sunt doar alte cateva destinatii spectaculoase.

                Iordania are vecini cu "renume": Iraq, Siria, Israel, Cisiordania, Arabia Saudita. Dar este cea mai sigura tara din zona pentru turisti. Ba chiar foarte sigura, probabil chiar mai sigura decat marile capitale europene. Iordania e o tara periculoasa doar pentru necunoscatori! - adica nu e nici pentru ei, dar ei asa cred-

                   Mai multe detalii si poze interesante pe blogul lui ergon.

0 comentarii: