joi, 29 ianuarie 2009

4. Machu Picchu, Peru

          Mostenirea incasa

Pret: 300 euro (din Cuzco) -> 4 zile ; 1400 euro (+ alte locatii din Peru) -> 20 zile

Siguranta: 5

          Orasul-templu, Machu Picchu, a fost descoperit abia in 1911. Numele sau inseamna "piscul pierdut", nu se poate vedea de la poalele muntelui, iar scopul pentru care a fost construit nu a fost pe deplin elucidat. Cel mai frumos e sa ajungi la Machu Picchu pe poteca incasilor, Inca Trail. Sunt doua variante: sa parcurgi intreaga Inca Trail, dureaza 4 zile, sau sa o iei mai de pe ultimii kilometri, ce dureaza 2 zile. Pentru a proteja mediul si monumentele, doar un anumit numar de persoane pot parcurge zilnic Inca Trail. Excursia de 4 zile porneste de la 300 de dolari, cu intoarcere pe calea ferata.

          Ca sa ajungi la Machu Picchu trebuie sa iti stabilesti baza in orasul Cuzco, fosta capitala a Imperiului Incas, cu numeroase vestigii: cetati, temple, palate. Se adauga cele mai frumoase biserici coloniale spaniole, intre care  manastirea La Merced, sec. 17, dar si cetatea Sacsayhuamán din apropiere.

          Daca ajungi la Machu Picchu e pacat sa nu vizitezi si alte obiective din Peru: Nazca, cu enigmaticele desene detectabile doar de la inaltime, puse de unii pe seama extraterestrilor, capitala Lima, cu catedrala din sec. 16, ce pastreaza si corpul mumificat al lui Francesco Pizzaro, lacul Titicaca, aflat la mare inaltime, ce contine pe maluri si pe insule vestigii ale civilizatiilor precolumbiene, bazinul Amazonului, orasele Arequipa, Ayacucho, etc.

1 comentarii:

Tanase Oana spunea...

O civilizatie extraordinara!