sâmbătă, 17 ianuarie 2009

16. Bagan, Myanmar

       Minunea uitata de lume

Pret: 750 euro (250 din Malaysia) -> 7 zile

Siguranta: 9

          Myanmar, fosta Birmanie, una dintre cele mai izolate tari de pe glob. Se afla sub guvernare militara de mai bine de patru decenii. Aproape toate functiile din ministere sunt detinute de ofiteri militari. Regimul este acuzat ca nu respecta drepturile omului; va amintiti desigur si de marile inundatii de anul trecut care au omorat in jur de 100 000 de oameni, iar guvernul a refuzat ajutorul extern.

          Baganul este locul in care se afla cele mai multe pagode, temple, ruine budiste din lume. Constructia celor peste 13.000 temple si lacasuri sfinte, cate numara astazi Bagan, a inceput inca din anul 200 si s-a incheiat in 1287, atunci cand Kublai Khan a cucerit aceasta zona. Peste 2.000 de ruine au ramas marturie acelor vremuri, inclusiv templul Ananda, cu frumoasa sa cupola aurie. Turul templelor poti sa-l dai cu bicicleta (1 $ pe zi), cu trasura (5 $ pe zi), sau cu balonul (200 $). Air Asia zboara din Kuala Lumpur la Yangoon, capitala Myanmarului, iar de acolo pana la Bagan se poate lua un harb zburator al companiei nationale.

            Baganul este un loc foarte sigur, daca reusesti sa iei viza singurele probleme vor fi sa dai de vreun loc cu internet si sa te obisnuiesti cu modul de viata si saracia de aici. O mica problema e ca putina lume vorbeste engleza. 

2 comentarii:

varu spunea...

Air Asia nu zboara din KL in Yangoon.
Ca daca zbura, as fi vazut Bagan-ul pana acum. :)
Air Asia zboara in Myanmar doar din Bangkok.
Si da, Bagan e fara indoiala una din minunile lumii.

MSJI spunea...

dap, mea culpa