vineri, 30 ianuarie 2009

3. Angkor, Cambodgia

     Temple khmere, pierdute in jungla

Pret : 200 euro (din Malaysia) -> 4 zile

Siguranta: 8


         Angkorul a fost la vremea lui cel mai mare oras din lume, dar la un moment dat civilizatia khmera a decazut din motive putin cunoscute si orasul a fost parasit. Au ramas in urma ruinele asupra carora jungla si-a cerut drepturile. Acum este o atractie turistica majora si una dintre minunile lumii. Totusi, foarte putin cunoscuta in Romania.

         Cambodgia e plina de mine neexplodate, dar zonele turistice si drumurile au fost curatate, asa ca nu reprezinta un pericol daca nu vrei sa o iei pe camp. Cambodgia are un trecut insangerat si macabru: in urma cu mai bine de 30 de ani a avut de indurat regimul lui Pol Pot, care si-a decimat tara si a bagat-o in sclavie. Capitala Phnom Penh avea inainte sa vina tiranul doua milioane de locuitori. A lasat-o cu 20 000.

          Cel mai probabil un turist va ajunge in Cambodgia cu avionul, cel mai ieftin cu Air Asia, dar exista si varianta terestra, in special dinspre Thailanda. Este necesara viza, care se ia de pe aeroport cu 20 de dolari. Pentru a vizita templele mai toti turistii se cazeaza in Siem Reap, practic un dormitor pentru turisti. Aici se gaseste gazare incepand de la sub 2 euro de persoana. Pentru a vizita templele cel mai bine este sa inchiriezi un tuk-tuk, cu tot cu sofer pentru vreo 15 $ pe zi. Sau o motocicleta. Sau un taxi. Sau o bicicleta.  Intr-un loc atat de ieftin trebuie sa existe si ceva care sa compenseze: taxa de intrare la temple: 20$ pe zi, 40 pe trei zile sau 60 pe toata saptamana.  

Informatii despre Angkor, dar si despre multe locatii din Asia de Sud-Est, pe Blogu' lu' Varu.

0 comentarii: