joi, 18 august 2011

Primele impresii din Germania

              Pana la inceputul lui noiembrie sunt la un internship in Germania, la Rodgau, langa Frankfurt. Asa ca in perioada urmatoare o sa scriu in general despre partea asta de lume. Deocamdata niste impresii generale:


  • Peste tot sunt piste de biciclete. Intre orice localitati poti ajunge cu bicicleta fara sa te calce masina. Sunt fie paralele cu strada, dar separate, ca la autostrada, fie o taie pe camp. E ciudat sa vezi o pista de biciclete asfaltata, pe mijlocul campului, printre porumbi. Cred ca toata lumea are bicicleta, poate si de-asta traficul rutier nu e foarte intens.
  • Preturile in supermarket sunt mici, per total cam ca in Romania. Ma asteptam sa fie ceva mai mari. Si berea e ieftina, porneste de la 29 de centi 500ml.
  • Nimeni nu arunca sticle de plastic, nici macar la cosul de gunoi. Pentru ca se recicleaza, cand cumperi o sticla platesti 25 de centi in plus, bani pe care ii recuperezi cand le duci la reciclat, in masinarii speciale aflate in incinta supermarketurilor.
  • In primele zile aveam impresia ca ei nu au vara, ploua des, mocaneste, fara fulgere, iar temperatura nu prea ajungea la 20 de grade. Dar in ultimul timp s-a incalzit si a inceput sa semene cu vara pe care o stiam eu.
  • Germanii chiar sunt blonzi, adica o mare parte, mai multi decat credeam.

4 comentarii:

alicee spunea...

Ce bine, mie imi plac articolele multeee despre o regiune, asa se naste in mine iluzica ca o stiu si trebuie sa o vad si in realitate! :)
La cat mai multe iesiri!

Liliana spunea...

Esti intr-o zona superba a Germaniei! Te invidiez (glumesc). Cat timp stai?

Anonim spunea...

:))) Anul trecut am avut o vara chiar frumoasa. Anul asta a fost mai ploios peste tot .....mai ales in nord.west

Arunca si ei sticlele. Nu toate se recicleaza, exista containere speciale pentru plastic.
Si sunt multi oameni ai strazii care din asta traiesc : aduna sticle si apoi se duc la magazin sa-si ia banii. Nu orice Geschäft accepta orice sticla........
Acum depinde ce vreme mai prinzi dar....daca te uiti cu atentie pe strazi o sa vezi si numarul mare de cabinete pentru psihoterapie :))) Ca dispozitia are legatura cu vremea e un lucru dovedit

George2210 spunea...

@alicee O sa fie, in fiecare weekend. Maine ma duc la Heidelberg, iar poimaine la aeroport sa pozez avioane.

@ Liana O sa stau pana pe 1 noiembrie, am scris la inceput. Inca n-am vazut foarte multe, dar sper ca zona sa fie asa cum o descrii tu :)

@ hapi2233 Probabil ai dreptate. Eu deocamdata nu am vazut sticla aruncata.