miercuri, 24 august 2011

Babenhausen

      In prima duminica petrecuta in Germania o luam mai usor. Ne trezim mai tarziu, stam pe net, invatam sa pornim o masina de spalat. Cand incepem sa ne uitam pe pereti ne dam seama ca e timpul sa pornim Google Earthul si sa cautam o localitate interesanta apropiata de noi in care sa mergem cu bicicletele. Onoarea ii revine lui Babenhausen! Sunt opt kilometri pana acolo, majoritatea drumului fiind prin padure, paralel cu soseaua. Asa ca intr-o jumatate de ora suntem acolo.

      E un orasel micut, dar cu un centru frumos, numeroase cladiri vechi, o moara veche montata pe micul rau, iar in piata centrala o biserica ce da culoare zonei. S-a pastrat si o mare parte din zidul medieval ce inconjoara orasul, construit in urma cu mai mult de 500 de ani.
      In oras este si un castel, mare si impunator, dar pare abandonat, arata ca locul ideal in care pot fi gasite fantome. Poarta de acces dinspre orasul vechi este inchisa si de jur imprejur e inconjurat de garduri.

1 comentarii:

Traveling Hawk spunea...

Draguta localitate, tipic germana! Imi plac asezarile astea vechi. Ultima poza, cea cu castelul, chiar ma surprinde! Sa aiba asa ceva si sa nu valorifice, nu mi se pare nemtesc...