luni, 26 martie 2012

Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber, un nume incurcat, un oras frumos. Locul era marcat de mult timp pe Google Earth si isi astepta randul. Sambata asta i-a venit. Impreuna cu Mișu, am luat bicicletele si am pedalat cam 10 km pana in Dettingen, cel mai apropiat oras bavarez de noi. In felul asta am platit doar 29 de euro pe biletul de o zi, fata de 40 cat era cel national, dar am si ajuns mai rapid pentru ca nu am mai ocolit prin Frankfurt.

Tauber e numele micului rau care se scurge pe langa oras, iar conform traducerii oferite de Google ar insemna si 'surd'. A trebuit sa schimbam trenul de doua ori, iar in ultima parte a calatoriei auzeam in jurul nostru toate limbile pamantului. Pentru ca este un oras foarte turistic, e amplasat pe Ruta Romantica si e punct de oprire pentru toate circuitele ce trec prin zona. Mi-a parut a fi un Toledo al Germaniei. Tot orasul vechi este inconjurat de ziduri mari de piatra. Pe partea sudica si vestica este o vale abrupta prin care curge raul. Am coborat si noi aici, atrasi de o casuta ciudata, construita la inaltime.

In inima orasului e amplasata cea mai mare si mai frumoasa piata, unde se afla si primaria. Cea mai mare catedrala e tot in zona centrala, din pacate era inchisa si nu am putut sa intram. In schimb am reusit sa ne cataram pe zidurile de la margine pe care se putea merge pe puntile construite de-a lungul lor.
1 comentarii:

Liliana spunea...

Vai ce fain e oraşul tău! Am mers astă iarnă şi era suprapopulat de turiştii asiatici şi mi-a displăcut mult de tot. E unul din puţinele locuri în care m-aş întoarce, chiar şi azi.