luni, 4 mai 2009

Berlin

           Hopa si noi in Berlin prin martie. Am stat putin, dar mai e timp si altadata. Germanwings a venit cu o oferta de nerefuzat, bine ... la ce oferte au fost primavara asta se poate spune ca 36 euro dus-intors nu e chiar cel mai mic pret, dar e mic. Ar fi fost 26 daca ma grabeam cu rezervarea. 
          Bucuresti (Baneasa) - Berlin (Schönefeld)
          Companie: Germanwings
          Orele programate: 14:15 - 15:30
          Orele reale: 14:37 - 15:33 (1h 56m)
          Grad de ocupare: 60-65 %
          Tip aeronava: Airbus A319
       
        Best Western Ost Hotel a fost gazda noastra pentru doua nopti.  Nici ca puteam face alegere mai buna: hotelul este nou, pozitionat la 10 metri distanta fata de statia de metrou, iar pretul imbatabil: 40 euro pe noapte dubla.  Teoretic se pare ca are 3 stele, dar ofera conditii de patru. Alexanderplatz, buricul targului, se afla la 5 statii distanta. De obicei retineam numele statiilor de metrou, dar astea din Berlin m-au invins...ti se incurca limba in gura si ochii refuzau sa citeasca asa ceva. Asta de langa hotel era ceva cu samariteni.
         Berlinul e celebru pentru zidul lui cazut, dar nu te duci la Berlin ca sa vezi zidul, nici nu prea ai ce sa vezi... e ca orice zid jerpelit din beton pe care il vezi pe strada, subtire, nu foarte inalt si plin cu graffitiuri, adica mazgaleli. Am fost  la East Side Gallery pe la ora 11 seara in prima zi. Am venit cu  S-Baht, trenul lor urban, am mers 4 sau 5 statii din Alexanderplatz. Cand sa ne intoarcem, Misu, orientandu-se dupa turnul televiziunii, a zis s-o luam pe jos ca pare aproape... mda...pare... numai ca turnul ala are 368 de metri si te cam insala la distante, se vede din tot Berlinul. 
          Poarta Brandenburg e un alt punct zero pentru turisti si probabil simbolul Berlinului. Seara e foarte frumos luminata. Aproape de ea se afla Reichstag-ul, parlamentul german. Ne-am urcat gratis in cupola de sticla de deasupra cladirii, iar in jos se puteau vedea parlamentarii tinand sedintele.Am ratat Muzeul de Istorie, Gradina Zoologica si Potsdamul din lipsa de timp. Tiografia Terorii era inchisa cand ne-am dus.  Contra unei sume de 7.5 euro ne-am urcat si in turn, pana la 203 metri. Liftul urca in 20-30 de secunde, ti se infunda urechile din cauza diferentei de presiune. Noi ne-am urcat seara, dar cred ca e de preferat sa te urci ziua.
         Cam mari preturile in Berlin. Sa dau cateva exemple: un bilet la metrou 2.1 euro , noi am luat Berlin Welcome Card - 18.5 euro, valabil 48 de ore, ofera si diferite reduceri la obiectivele turistice, un breloc sau un magnet 5 euro, in general suvenirurile erau foarte scumpe, o apa...o apa 3 euro... cand am auzit mi-a pierit setea. 
           
          Berlin (Schönefeld)-Bucuresti (Baneasa) 
          Companie: Germanwings
          Orele programate: 13:40 - 16:45
          Orele reale: 14:03 - 16:55 (1h 52m)
          Grad de ocupare: 50-55 %
          Tip aeronava: Airbus A319
        

2 comentarii:

R. Mihai spunea...

bre dacă data viitoare nu-mi zici si mie din timp, o sa iasă nasol :))

MSJI spunea...

Turcia scrie pe noi ;)